Ana içeriğe atla

Sony Channel izdivaç programı ile ne yapmaya çalışıyor?

Herkesin şikayet edip, izlemekten vazgeçemediği izdivaç programları televizyon kanalları tarafından kaldırılmayınca RTÜK devreye girmiş ve kanallara reklam geliri üzerinden ceza verileceğini ifade ederek ayar vermişti. İzdivaç programlarının yayı
ndan kaldırılmasının ardından yine cast ağırlıklı birçok yapım ekranlara gelmeye başladı. Onlardan tek tek başka bir yazıda bahsederiz. Şimdi gelelim asıl mevzumuza: Sony Channel izdivaç programı ile neyi amaçlıyor?

Dünyaca ünlü Sony Medya grubu geçtiğimiz yıllarda, bünyesinde Planet Pembe, Planet Çocuk, Planet Türk ve Planet Mutfak kanallarını bulunduran Planet TV'ye ortak olarak Türkiye televizyon sektörüne giriş yapmıştı. Grup ilk olarak Planet Çocuk'u "Sony Çocuk" isimli bir kanala çevirmek için kolları sıvadı. Daha sonrasında bu yıl içinde Planet Pembe kanalını yabancı film ve dizilerin yayınlandığı ulusaldan ziyade tematik yönü ağır basan bir kanala dönüştürdüler. Kanal hala aynı şekilde devam ediyor. Yalnız anlam veremediğim şey izdivaç programının bu kanalda işi ne?

İzdivaç programını izleyen kitle sonrasında çıkan yapımları ya da öncesinde çıkan yapımları izlemez! Ya kanalı izdivaç programına göre dizayn edeceksiniz ya da izdivaç programı yayınlamayacaksınız...

Hande Ataizi ile İzdivaç programını görünce ve de bu kanal Türkiye'ye yeni giren bir marka olunca aklıma direkt TNT geldi... Binbir umutla Türkiye'ye giren kanal bin pişmanlıkla yayınına son vermişti. TNT'nin hedeflediği ana akım kanallar gibi yayın yapmaktı. Kurtlar Vadisi'ni transfer etmiş, bir sürü yeni dizi ve program başlatmıştı. Sony Channel bu şekilde mi ilerlemek istiyor diye düşünüyorum ama çok da mantıklı gelmiyor. Eğer ulusala geçmeyeceklerse ne diye izdivaç programı yayınlarlar onu da anlamış değilim.

Türkiye'de yayın yapan yabancı menşeli en iyi kanal şüphesiz Fox TV. Türkiye'de ciddi yayıncılık yapmak isteyen yabancı kanalların örnek alması gereken kuruluş orası. Bir anda TNT gibi anlamsız atılım yapmadılar. Bu millete kendilerini kabul ettirdiler.

Bir de Sony gibi bir marka neden kendini böyle bir yapımla rezil rüsva ediyor çözebilmiş değilim. Yukarıda da yazdığım gibi program izlense bile kanalın diğer yapımlarını Ahmet amcam, Fadime teyzem izlemez! Bir kere kanalın adını millet çözebilmiş değil. Sony Channel mı, Planet Pembe mi belli değil.

Programın tuhaf yanı Zuhal Topal'in ekibinin aynen devam etmesi ancak Zuhal Topal'in olmaması. Yine aynı cast, Şadıman Abla, şarkıcı ekibi, stüdyo şefi işlerine devam ediyor. Tabi gözler Hanife ile Umut'u o dekorun önünde aramıyor değil! Oysaki programın basın bülteninde "Türk aile yapısına uygun" bir format olacağı yazıyordu. Açıkçası nasıl bir formatla karşılaşacağımı merakla bekliyordum. Kafamdaki tasarım ailelerin işin içine girdiği Mahmut Tuncer Show gibi bir şey izlemekti. Halbuki aynı programı devam ettirmişler...

Bu arada ne kadar daldan dala atladım yine! Kısacası Sony Channel yöneticileri ne yaptığının farkında değil. City's Nişantaşı'nda büfe açıp gözleme satmak gibi bir olaya imza atmışlar. Kanala TNT sendromu yaşatıp, yayını kapattırmasalar iyidir. Haydi eyvallah!

Yorumlar